Banner_-1
Facebook

Comercializarea de piese auto si ecipamente service auto

 

 

de schimb trebuie să fie autorizată de către producătorul auto, pentru a evita apariția pe piață a pieselor contrafăcute. Piesele auto originale respectă standardele tehnice ale autovehiculelor și joacă un rol foarte important în securitate și buna funcționare a autovehiculului.  Printr-un proiect de lege ce modifică Ordonanța Guvernului 80/2000 privind omologarea și certificarea produselor și a materialelor de exploatare utilizate la vehiculele rutiere, precum și condițiile de introducere pe piață ale acestor piese auto, se reduce posibilitatea apariției pe piață a pieselor auto ce nu respectă standardele impuse de producător. După adoptarea acestui proiect de lege, legile din România ce privesc comercializarea pieselor auto au fost puse în concordanță cu directiva europeană, iar circulația și comercializarea lor este aprobată de producători.

Proiectul de lege ce modifică Ordonanța Guvernului 80/2000 este considerat a fi foarte util de către constructorii de automobile, reprezentând un ajutor capital pentru industria autovehiculelor din România. Intrarea pe piața pieselor de schimb a unor piese piratate provenite din țările asiatice, în valoare de 1,5 miliarde de euro pe an a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește comercializarea pieselor auto. Pe lângă avantajul din punct de vedere calitativ pe care piesele originale îl au în fața celor contrafăcute, ajutorul capital obținut prin intermediul proiectului de lege promite și menținerea locurilor de muncă în industria auto și nu în ultimul rând garantarea calității pieselor de schimb utilizate în unitățile de service auto.

Parcurile de dezmembrări auto reciclează chiar și peste 1000 de autovehicule în fiecare an și acoperă în principal toată gama de mărci și modele de mașini produse după anul 2000. Clienții sunt atrași de varietatea de mărci și modele de autovehicule disponibile, precum și de calitatea și garanția pieselor auto oferite.  De obicei, într-un astfel de parc de dezmembrări auto se găsesc aproape orice piese pentru un autovehicul, de la motoare, elemente de caroserie decupate direct de pe mașină, cutii de viteză și până la grilaje și cele mai mici butoane posibile de pe bordul mașinii.De obicei, într-un astfel de parc de dezmembrări auto se găsesc aproape orice piese pentru un autovehicul, de la motoare, elemente de caroserie decupate direct de pe mașină, cutii de viteză și până la grilaje și cele mai mici butoane posibile de pe bordul mașinii. Avantajul vizitării unui astfel de parc de dezmembrări auto este acela că se pot vedea mai multe mașini similare cu cea din posesia unui client, acesta putând alege ce piese dorește fie pentru reparația mașinii, fie pentru dotarea ei cu opțiuni suplimentare. Multe dintre aceste parcuri de dezmembrări oferă și alte servicii pe lânga activitatea principală de dezmembrări auto. Soluțiile complete pentru persoanele ce întâmpină probleme cu autovehiculul personal sunt completate de servicii ca tractare, comercializare de piese auto noi sau second hand sau service auto autorizat RAR.  Cele mai căutate piese autosunt de obicei cele care intră în categoria consumabile: acumulatori, baterii auto, cauciucuri, filtre de ulei, filtre de aer , ulei, becuri și alte piese. În categoria motor- transmisie- eșapament, cele mai căutate piese sunt filtrele, curelele, piese de transmisie (discuri de ambreiaj, curelele de alternator, roți de transmisie, role de ghidaj etc. ), piese de motor, garnituri de etanșare, piese eșapament (catalizator, colier eșapament tobe, furtun gaze, garnituri, inele etanșare etc. ), piese pentru sistemul de alimentare combustibil și lubrifianți. De asemenea, sunt foarte căutate și kit- uri de ambreiaj, casete direcție, faruri, elemente direcție, elemente filtrante, elemente caroserie, distribuție, injectoare, piese de motor, turbosuflante, bobina de inducție, bujii, debitmetre de aer, electromotoare, rulmenți , simeringuri, sisteme de frânare, radiator de apă, amortizoare, arcuri și anvelope.

Compania Optimal Auto oferă clienților săi o gamă foarte variată de accesorii și piese auto, precum și jante și anvelope second hand, produse cosmetice pentru îngrijirea autoturismului, huse, toate de înaltă calitate pentru satisfacerea nevoilor fiecărui client în parte. Întrucât calitatea pieselor auto precum și a accesoriilor trebuie să se ridice la standarde înalte pentru ca siguranța utilizatorilor să nu fie periclitată, Optimal Auto comercializează doar branduri de înaltă calitate. Satisfacerea clienților este scopul companiei noastre, iar orice cumpărător poate găsi cu ușurință piesele necesare pentru autoturismul personal. Oferim atât consultanță din partea specialiștilor noștri, cât și instalarea pieselor achiziționate de către client.Prețurile favorabile precum și locația service- ului din Calea Radnei nr. 215, Arad fac din Optimal Auto o companie total dedicată clienților săi. Consultanța de specialitate, serviciile de înaltă calitate, rapiditatea și livrarea rapidă sunt trăsăturile principale ale companiei arădene. Personalul de la Optimal Auto este instruit profesional, dezvoltându-se permanent și îmbunătățindu-și abilitățile și cunoștințele în domeniul auto.

Anvelopele sunt poate cele mai căutate consumabile de pe piața de piese auto. Este foarte important ca mașina dumneavoastră să fie echipată cu anvelope adecvate, deoarece performanțele autovehiculului sunt direct dependente de anvelope. Indiferent de marca și performanțele autovehiculului, anvelopele sunt cele care dictează buna funcționare a autoturismului dumneavoastră. Fiind singura legătură a automobilului cu asfaltul, de anvelope depind absolut toate manevrele efectuate la volan, tracțiunea, frânarea și virarea fiind influențate de starea anvelopelor. Pe lângă acestea, mai există o serie de atribute strâns legate de anvelope:

 • puterea mașinii ;
 • siguranța ;
 • confortul ;
 • viteza maximă de rulare ;
 • sarcina suportată ;
 • aspectul anvelopelor ;

Despre puterea mașinii se știe că pentru a beneficia în totalitate de forța motorului din dotarea mașinii trebuie utilizate niște anvelope de mare aderență.

Cu alte cuvinte, puterea mașinii se poate traduce la nivelul roții prin tracțiune. Dacă este utilizată o anvelopă cu aderență redusă, acea putere se va pierde prin derapare și în consecință se va ajunge la o uzură nejustificată și prematură a anvelopei.

Siguranța participanților la trafic este puternic influențată de starea pneurilor autoturismelor. Fiecare producător de pneuri specifică pentru fiecare anvelopă în parte parametrii de bună funcționare a produselor lor. Se specifică o sarcină bine determinată pe care anvelopa o poate suporta, viteza maximă de rulare și distanța minimă de frânare.

Confortul în timpul rulajului unui autoturism este influențat de rigiditatea anvelopei și de înălțimea talonului acesteia. Un producător de anvelope recomandă o dimensiune optimă, dar există și posibilitatea alegerii unei anvelope cu talonul mai jos pentru o jantă de diametru mai mare pentru a se păstra diametrul total al roții. Totuși, o anvelopă cu talonul mai jos nu asigură ocupanților vehiculului același confort pe care o anvelopă cu talon mai mare îl oferă.

Producătorii de anvelope specifică pentru fiecare produs în parte o viteză maximp de rulare, care se află ștanțată pe talon. Dacă autoturismul este capabil să ruleze cu 270 km/ h, dar este dotat cu anvelope cu viteză maximă de rulare de 190 km/ h, autoturismul nu va putea fi folosit la performanțe maxime. Indicele de sarcină este reprezentat de greutatea maximă suportată de anvelopă, fiind înscris pe fiecare anvelopă în parte. Se recomandă ca acest indice de sarcină să nu fie depășit, întrucât anvelopa va prezenta un risc mai ridicat de deteriorare rapidă, influențând negativ siguranța participanților la trafic și performanțele autovehiculului.  Aspectul unei anvelope devine din ce în ce mai important, putând schimba percepția asupra unui autovehicul. Deși pare a fi doar important din punct de vedere estetic, starea și aspectul anvelopei poate scoate în evidență și eventualele probleme la sistemul de direcție al vehiculului.

În caz de uzură inegală și neuniformă a pneurilor, se recomandă o verificare a unghiurilor roții pentru a se stabili dacă acestea trebui reglate. Bineînțeles, aceste reglaje trebuie făcute într-un service specializat, cum este cel de la Optimal Auto unde diagnoza și reglajele unghiurilor roților se fac în mod profesional cu ajutorul aparaturii de ultimă generație.

Fiind poate cele mai căutate consumabile ce întră în categoria de piese auto, anvelopele pot fi întreținute în așa fel încât se poate prelungi viața lor, nefiind nevoie să fie schimbate înainte de termen. Câteva dintre acești pași ce trebuie urmați implică:

 • verifcarea presiunii din pneuri și menținerea unei presiuni recomandate de producător în anvelope ;
 • protejarea anvelopelor împotriva șocurilor fizice și evitarea lovirii acestora de borduri ;
 • verificarea adâncimii profilului benzii de rulare ;
 • evitarea circulării la suprasarcină ;
 • menținerea unei viteze adecvate de rulare și a unui stil normal de condus ;

Este de reținut faptul că o anvelopă ce rulează cu o presiune inferioară celei normale va provoca o scădere a randamentului autoturismului cu 30 %. Avantajele menținerii presiunii recomandate în pneuri includ: confort sporit, zgomot de rulare redus, menținerea unei suprafețe optime de contact între carosabil și mașină, stabilitate în curbe, tracțiune adecvată și distanță de frânare mai scurtă, precum și o deformare și generare de căldură mai redusă.

Facebook Twitter Email Tumblr