Banner_-1
Facebook

Ce este clima auto?

Teoretic, un sistem de aer conditionat pe masina este un sistem închis, echilibrat şi ar trebui să funcţioneze pe termen nelimitat ca si miile de frigidere,care au deja cate 40-50 de ani! Cu toate acestea comparativ cu sistemul unităţi interne din frigidere,sistemul de clima auto montat pe vehicule se afla intr-un iad. Coroziunea şi murdăria – sunt doua dintre cele mai grave cauze si duşmanii lor.
Să începem cu cea mai simplă. În primul rând: condensatorul, cunoscut ca radiatorul de aer condiţionat. La unele vehicule, acest dispozitiv este atat de prost fixat astfel incat uneori nu poate supravieţui o iarnă singur (de exemplu – Daewoo Nexia). Condensatorul (radiator clima auto) caci primeste in permanenta o doza (cantitate) imensa de apă, noroi, şi sare de pe urma deszapezirii ( chimicale). Vara la fel sunt expuse la noroi praf si apa astfel in cat radiatorul care are sarcina de racire a intregului sistem de climatizare auto este depasit de situatie si imbibat cu mizerie si noroi,nemai facand fata rolului de racire al intregului sistem de climatizare auto declanseaza o serie de disfunctii legate de acest neajuns dar asta este doar partea de radiator clima auto.
Ma este si partea de mufaje a conductelor la clima auto unde foarte des am intilnit probleme din aceleas cauze enumerate mai sus.

Facebook Twitter Email Tumblr

Comentarii

comments